Beste wedstrijdzeilers en deelnemers aan het Wijnmaand evenement,

Graag willen wil ik jullie bedanken voor deelname aan ons evenement. Met jullie enthousiasme maar ook geduld konden we met elkaar er weer een mooi evenement van maken. We hadden in het totaal 44 inschrijvingen en verdeeld over het weekend hebben er 39 boten gevaren verdeeld over 6 klassen. Natuurlijk hoop je op een groter deelnemersveld want dit komt de wedstrijden alleen maar ten goede. Jammergenoeg moesten we 2 klassen afzeggen i.v.m. te weinig inschrijvingen. Hopelijk zijn ze er volgend jaar wel bij in grotere getalen.

Toch kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend ook al hebben we uiteindelijk maar 4 wedstrijden gevaren. Zaterdag was de eerste start om 11 uur en na het terugvallen van de wind hebben we moeten wachten tot 14:00 uur voor we een tweede wedstrijd konden varen. Gelukkig hadden de meeste boten het geduld om te wachten en hebben we met een zwak tot matige ZO wind een leuke tweede pot kunnen zeilen.

Zondag begon met een dikke mist en we hebben tot 12 uur moeten wachten voor we het water op konden. We hebben toen een baan neergelegd aan de noordkant v/h meer en om 12:50 kon de Soling als eerste klasse weer van start gaan. Met een lekker windje werd de baan binnen het uur gevaren. De wind bleef aan dus we konden ook nog een 2e wedstrijd zeilen.

Bij de prijsuitreiking hebben we dit jaar een nieuwe prijs geïntroduceerd, nl. de "Piet Koning Wisselbeker". Een prijs die naar de nummer 1 van de grootste klasse gaat die het weekend gevaren heeft. Hiermee hopen we dat elke klasse probeert zoveel mogelijk boten te laten varen zodat zij in aanmerking komen voor deze wisselbeker. Dit jaar ging de Piet Koning wisselbeker naar Jan Bakker uit de Draak klasse met 9 boten op het water. Naast de 1e prijzen, kreeg verder elke deelnemer aan het evenement weer een lekkere fles wijn.

We kunnen terugkijken op een gezellig evenement waar fanatiek en sportief in werd gevaren, dank daarvoor! Graag zien wij jullie volgend jaar weer terug op 1 en 2 Oktober 2016 met hopelijk nog meer enthousiaste wedstrijdzeilers.

Met vriendelijke zeilgroet namens het CAM,

Jeroen Suijk
Voorzitter CAM